📚Заедно да градим къщата на познанието

🔰По покана на директора на Начално училище „Христо Ботев„ Цветелин Горанов , в навечерието на празника на Военновъздушните сили, там гостуваха Началникът на ВВВУ „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски и заместник –началникът по учебната и научна част полковник доцент д-р инж. Асен Маринов.

🔔Гостите от Авиационната Алма матер се запознаха с материалната база и осъществените проекти на началното училище, превърнало се в емблема за съвременно учебно заведение и неговият преподавателски екип. Те също информираха колегите си за амбициозните идеи на възроденото ВВВУ „Георги Бенковски“ за разширяване ареала на специалностите за обучение на военни и граждански авиационни специалисти.

👫Интересен бе и посетеният урок в 4-ти клас по „Технологии и предприемачество“ посветен на космонавтиката.

🟢Обсъдени са и основни аспекти от рамковото споразумение за сътрудничество, което да бъде подписано скоро.

🔴Образователните институции трябва да обединят усилията си за формиране на знаещи , можещи, амбициозни, смели творци на съвременна България. Процесът започва от ранна училищна възраст и продължава цял живот, категорични бяха в края на срещата си домакини и гости.

💞И за начало на добрите контакти, чаровниците от Начално училище „Христо Ботев“ ще поздравят участниците в годишната международна научна конференция на ВВВУ „Георги Бенковски“ ,която ще се проведе на 16 октомври.