Мотивационен полет до Авиобаза Граф Игнатиево

Мотивационен ✈️полет до Авиобаза Граф Игнатиево

Завърши една изпълнена с разнообразни събития седмица във ВВВУ „Георги Бенковски“.

🔰Най-вълнуващ за второкурсниците ден ще остане 6 октомври -ден , в който те извършиха първия си мотивационен полет от Долна Митрополия до Авиобаза Граф Игнатиево.

Идеята , първокурсниците да се запознаят с дейността на авиационна база е на доцент д-р инж. Валентин Киров и се реализира от близо 8 години. Тази пролет ,поради противоепидемиологичната ситуация пътуването не можа да се осъществи. Затова и ръководството на катедра Катедра „ Авиационна техника и технологии „ с началник Полк. Доц. Д-р инж. Любомир Митов, с подкрепата на командването на ВВВУ „Георги Бенковски“ и с разрешението на командването на ВВС я организира с вече второкурсниците в началото на месеца.

✈️Мотивационният полет , в който се включиха и младши командири от по-горните курсове и представители на Учебния отдел на ВВВУ бе осъществен с транспортния самолет Спартан С-27J от Авиобаза „Враждебна“ , ръководството на полетите на ВВУБ –Долна Митрополия и екипа на Авиобаза Граф Игнатиево.

💥Богатата програма на посещението , утвърдена от новия командир на базата бригаден генерал Николай Русев включва представяне на фронт-деск и общата организация на полетите , функциите на кулата за ръководство на полетите , височинното оборудване , посещение на еПОВР, представяне работата на инженерно-техническия състав и дейности по есенно-зимна експлоатация и представяне на аварийно-спасителни средства и служба за търсене и спасяване.

🔥За навлизане в тайните и динамиката на дейността на авиобазата съдействаха подполковник Славов, подполковник Лазаров , капитан Тодор Видолов, ст. лейтенант Денис Благоев ,майор Емил Янев, майор Надежда Топурова и още много ангажирани с посещението на курсантите специалисти.

🟢Не по-малко вълнуващи са и срещите с новопостъпилите в базата лейтенанти от Випуск „ Добруджански 2020“ и по-старшите по звание вече бивши възпитаници на ВВВУ „Георги Бенковски“.

🟦Традиционна е и общата снимка пред монумента на Миг-21.

✈️Екипажът на Спартана с командир майор Асенов и в присъствието на заместник командира на 16 ТАГ подполковник Димчо Добрев се справи отлично и с полета към Долна Митрополия.
Знак за това е и ,че макар и с маски на лицето, облегнати рамо до рамо, спящите са се чувствали толкова спокойни в огромната утроба на Спартана като в леглото си.

🍀Добрите контакти на ВВВУ "Георги Бенковски" с Авиобазите на ВВС ще продължат в различни направления на учебно-бойната дейност и занапред.