УЧАСТИЕ ПО ПРОГРАМА ЕРАЗЪМ + В МЕЖДУНАРОДНА КУРСАНТСКА СЕДМИЦА, ГР.СИБИУ, РУМЪНИЯ и ЗЛАТЕН МЕДАЛ ОТ КОНФЕРЕНЦИЯ CADETINOVA

 🟢Делегация от ВВВУ „Георги Бенковски“ със съдействието на програма Еразъм участва в провелата се Международна курсантска седмица, организирана от Академията на сухопътните войски „Николае Балческу“, гр. Сибиу, Румъния. 
🟢Делегацията беше в състав: подполковник доц. д-р инж. Мартин КАМБУШЕВ, курсант-сержант Кристолен  Наумов, курсант – старшина Калоян Димитров, курсант-сержант Кристиян Кръстев и курсант-сержант Игор Йотов.
🟢В Международната седмица участваха и представители на  Националната академия за отбрана в Гори, Грузия, Националната академия за отбрана в Рига, Латвия, Университета „Хелмут Шмидт“ в Хамбург, Германия, Военния технологичен университет във Варшава, Полша Джорджия, САЩ
🟢По време на международната седмица бяха проведени две конференции :
                                  🟢CADETINOVA и 🟢 SECOSAFT
🟢С гордост можем да съобщим, че 🟢курсант-сержант Кристолен  Наумов беше награден със 🟢златен медал и първо място в международната конференция  CADETINOVA, която представлява национално изложение за студентски иновации и научни изследвания.
   🟢Отличието е за разработената от к-т сержант  Кристолен Наумов, специализация „Летателни апарати и авиационни двигатели“ тема: „Влияние на подготовката на повърхността върху ремонтите с кръпки и лепила в конструкциите на въздухоплавателни средства: статичен анализ на натоварването с композитни и алуминиеви плочи, базиран на експериментален метод“. 
🟢Международната курсантска седмица включваше и презентации, семинари и различни обучителни дейности, запознаване с учебните съоръжения, научните изследвания, военното обучение и спорта в академията. 
  🟢Участниците имаха възможност да посетят исторически обекти и да се опознаят традициите, културата и обичаите на района на Сибиу. Освен това  бяха организирани отборни игри като хандбал, баскетбол и футбол, информират от офиса на „ЕРАЗЪМ+“ на ВВВУ „Георги Бенковски“.