КМЕТЪТ НА БУРГАС ПОСЕТИ ВВВУ „ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ“

🔴🔷Началникът на ВВВУ „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски проведе интересна работна среща с кмета на Община Бургас г-н Димитър Николов и съпровождащите го г-жа Йорданка Ананиева – заместник-кмет „Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики“ и инж. Роза Желева – директор на Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника в морския град.
🔴🔷В срещата участваха заместник-началникът на ВВВУ „Георги Бенковски“ полковник Андриян Колев и заместник-деканът на факултет „Авиационен“ подполковник доцент д-р инж. Мартин Камбушев.
🔴🔷Гостите потърсиха подкрепа от командването на военновъздушното училище за новата специалност в професионалната гимназия „Ремонт на летателните апарати“, по която завършилите я ще придобиват професионална квалификация "Авиационен техник". Обсъдиха се конкретни идеи и предложения, които ще са обект на бъдещо споразумение за съвместна дейност между ВВВУ и ПГМЕЕ.
🔴🔷След запознаване с част от учебната база  са търсени възможности и за провеждане стажа на учениците, както и използване опита на преподавателите от ВВВУ.
🔴🔷Предстои представители на ВВВУ да се срещнат със зрелостници  от Бургас и ги запознаят с дейността на училището.