ЗАПОЧНА ЛЕТАТЕЛНИЯТ СТАЖ НА КУРСАНТИТЕ ОТ ВВВУ „ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ“ – СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ „ЛЕТЕЦ- ПИЛОТ“

✈️Летателният стаж на курсантите от специализация „Летец-пилот“ е хармония между теория и практика за усвояване изкуството на летенето.
✈️След като випускното класно- четвърти курс  бе първото след възстановяване на ВВВУ, което премина програмата за първоначална подготовка за придобиване на Свидетелство за любител-пилот на самолет  PPL(A), то от средата на февруари до средата на юни са на стаж в 12 Авиационна база.
✈️Програмата на второкурсниците започна в началото на март. След като се представиха успешно на изпитите в ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ по деветте теоретични модула, започнаха и овладяването на летенето на Zlin-242. 
✈️Това е и класното, в което има най- много дами –пет! 
✈️До края на лятото заедно с пилотите- инструктори Румен Маринов и Добрин Русев ще трябва да достигнат до заветните 50 часа полети и защитят уменията си за любител-пилот на самолет PPL(A).
✈️Летателният стаж на третокурсниците, сред които и две момичета ще започне от средата на април до началото на юли в 12 Авиационна база, Морска авиационна база „Чайка“ и отряда на „Гранична полиция“!
Бъдете здрави момичета и момчета ! 
✈️Броят на излитанията да е равен на броя на кацанията!✈️
Фото: младши сержант Елена Иванова