💠Работна среща на главни сержанти от Националната гвардия на щата Тенеси с екипа на ПСК - ВВС към ВВВУ „Георги Бенковски“

💠Професионалният сержантски колеж – ВВС към ВВВУ „Георги Бенковски“ бе домакин на работна среща с главните сержанти от компонентите на Националната гвардия на щата Тенеси, САЩ.
🌀 Бенжамин Уилямс - главен сержант на Военновъздушния компонент, Майкъл Джентри - главен сержант на Сухопътния компонент, Джеймс Д. Крокет - главен сержант на Сухопътния компонент (нов) и Дейвид Малоун - главен сержант на отдел „Операции“ към командването/щаба на НГ на Тенеси се запознаха със мисията и структурата на ВВВУ „Георги Бенковски“ и мястото в нея на Професионалния сержантски колеж- ВВС.
🌀Презентацията е представена от старши сержант Райна Параскова- старши инструктор – специалист в отделение  „КИНО“ на Колежа.
🔰И на последващата среща с личния състав на ПСК  гостите са проявили интерес от необходимостта за обучение на инструкторите по военно-лидерска подготовка и на сержантите авиационни техници.
 🔰Целта е да се очертаят основните направления за сътрудничество между компонентите на Националната гвардия на Тенеси и българските сродни армейски структури.
🌀🌀През ноември предстои втора среща, след която може да се сключи споразумение за сътрудничество.
🌀В работната среща взеха участие с-на Калин Крумов -главен сержант на БА, с-на Румен Петров- главен сержант на ВВС, с-на Любомир Ламбов - главен сержант на Сухопътните войски и подполк. Станимир Кръстев- старши инструктор в Център „Професионално обучение, следдипломна квалификация и обучение на чуждестранни студенти“ .