🥉Трета награда за курсанти от международна студентска конференция CERC

Курсантите от ✈ВВВУ „ Георги Бенковски“, първокурсниците  Борислав Иванов, специализация „Летец-пилот“ и Радина Бодурова, специализация „Ръководител въздушно движение“ взеха участие на 23-24.04.2021 в международна студентска виртуална конференция, организирана от Военен технически университет „Фердинанд I“- Букурещ ,Румъния в партньорство с престижни военни университети от Полша, България и Франция. 
       🔰270 участника от 7 европейски държави обмениха знания, информация и опит по различни теми, разделени в 16 секции. 
 ✅Сред 18 презентации на студенти  от Румъния, България, Полша и Португалия в секция „Междукултурна комуникация“ с трета награда бе отличена българската презентация „Думите могат да убиват или да спасяват живот" . Борислав Иванов и Радина Бодурова се насочват към изключително актуален проблем  в авиацията – перфектното познаване и използване на авиационния английски език при комуникацията между пилотските екипи и ръководството на полетите, довело до гибел или спасение в конфликтни ситуации.
 🔰Благодарение  методическата помощ на старши преподавателят по английски език Ваня Кацарска от Департамент „Природни и хуманитарни науки „ бъдещите пилот и ръководител полети са създали интересна, интригуваща и поучителна презентация за новите предизвикателства и изисквания пред авиационните кадри на 21 век.
 ✅След впечатляващото първо участие в международен научен форум, творческият тандем Иванов - Бодурова е мотивиран за бъдещо представяне и в нови научни предизвикателства. 
 ✅Ръководството на ВВВУ „Георги Бенковски“ , в лицето на полковник Андриян Колев – заместник началник по професионалното образование и международното сътрудничество благодари на д-р Кристиян Молдовеану и д-р Даниела Молдовеану за поканата и възможността за изява на възпитаниците на Училището.