СЪВРЕМЕННИ РЕШЕНИЯ ЗА ОБУЧЕНИЕ НА ВОЕННИ ПИЛОТИ ПРЕЗЕНТИРАХА ОТ VORRENS s.r.o. ВЪВ ВВВУ „ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ“

✈️Предстоящото придобиване на изтребители F-16 за българските ВВС предполага и своевременни промени в обучението на военните пилоти и наземния състав. Елемент от процесите свързани с усвояването на новата техника е използването на съвременни комплексни летателни симулатори. 
✈️VORRENS s.r.o. е чешка компания, която работи съвместно с чешко-американската компания✈️ Vrgineers Inc. , дизайнер и производител на симулатори както на самолети така и на хеликоптери, лидер в областта на технологиите за симулация от ново поколение.
✈️Vrgineers Inc. , която работи съвместно с производителя 
✈️Lockheed Martin e разработила за тях група от усъвършенствани симулатори за самолети F-16, базирани на виртуална и смесена реалност. 
✈️В зависимост от изискванията фирмата е в състояние да адаптира концепцията и доставката на симулатори както по отношение на обема и броя, така и по отношение на комплексността на решението за симулация- т.е. от прости малки и преносими единици с „HOTAS”, предназначени за тактическо обучение на пилоти, до комплектни копия на пилотски кабини върху подвижни платформи, предназначени за напреднало обучение на пилотите. 
✈️Предимството на симулаторите Vrgineers 
e възможността за обучение по „IFR“ и „VFR“ процедури, аварийни процедури и др. при различни атмосферни условия.
✈️Търговския директор Ричард Вомасек  и Ръководител на проекта Карел Совак от VORRENS s.r.o.,
Вацлав Суханек - Ръководител на проекта в Vrgineers Inc. И Борис Сидло презентираха възможностите на произвежданите симулатори. Отговориха и на въпроси.
✈️Присъстващите на срещата можеха да се убедят сами в достойнствата на преносимия симулатор.
✈️На презентацията присъстваха  представители на Дирекция „Управление на човешките ресурси в отбраната“ -Отдел "Образование и квалификация" в Министерство на отбраната, "ТехноЛогика" ЕАД „Терем-Летец“ ЕООД, преподаватели, настоящи и бъдещи пилоти.
Фото: Елена Иванова