Първият водосвет на българските бойни знамена датира от преди 1104 години

В условията на спазване противоепидемиологичните мерки  бяха осветени 7 бойни знамена в Плевен по време на великия Богоявленски водосвет. 
     Бойните  знамена са славата и честта на България, нейната памет !  Те са гласът на кръвта и заветът на бащите ни и на техните бащи. Някъде там, в диплите им още се крие ехото от битката при р. Ахелой , от Шипка и от стъпките на българските полкове, които разпънаха на кръст полуострова, грохотът на оръдията им, надвил вихрите на Балкана, за да я има Родината !
 В присъствието на Управителя на област Плевен Мирослав Петров, представители на местната власт, командири на военни формирования, представители на военно-патриотичните съюзи и организации, Отец Христо Георгиев в съслужение  със свещеници от плевенските храмове освети бойните знамена на ВВВУ „Георги Бенковски“ , Единния център за начална подготовка,  Военновъздушна учебна база, Областната организация на съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Асоциацията на Сухопътни войски, Дружество „Военноинвалид“ и Клуб „Традиция“.
     В приветственото си слово бригаден генерал Юлиян Радойски- Началник на гарнизон Плевен , той и Началник на ВВВУ „Георги Бенковски“ призова : „ Да сведем глава пред бойните знамена на военните формирования и военнородолюбивите организации от гарнизон Плевен! Те са част от честта и славата на България! 
   И през  2021 година застанали пред бойния ни строй да мобилизират и вдъхновяват! Да продължим да пишем съвременната история на Българската армия !“
     Командването на Плевенския гарнизон изразява благодарността си към участващите в Богоявленския водосвет военнослужещи от ВВВУ „Георги Бенковски“ , ВФ 22160 , ВФ 38220 и ВФ 52090. Благодарност за логистичната подкрепа от РС „Военна полиция“-Плевен, МБАЛ-Плевен към ВМА, ВФ 22160 и Военен клуб.