Подобряване материалната база и квалификация на преподавателския състав на ВВВУ „ Георги Бенковски“

На 1 октомври , само година след възстановяване на ВВВУ „Георги Бенковски“ бе открит основно реновирания корпус А- ремонт на покрива, подмяна на дограмата, хидроизолация/.  
Лентата прерязаха бригаден генерал Петьо Мирчев- Заместник командир на ВВС, г-н Марио Тодоров- Областен управител на област Плевен и домакина бригаден генерал Юлиян Радойски – Началник на ВВВУ.
За новата учебна година бяха извършени наложителни ремонтни дейности в сградата на курсантския корпус. Средствата са целево осигурени от Министерство на отбраната.
През първите месеци на 2022 трябва да завършат и дейностите по ремонта на предоставената от Община Плевен сграда на бившето училище „Марин Дринов“, където ще развива дейността си катедрата по „Авиационен мениджмънт“, а ще има и общежитие.
Напредва дейността по осъвременяване  на базата за ремонт.
Очаква се в най-скоро време  чешката фирма „ЗЛИН ЕЪРКРАФТ“ АД да  достави леки витлови учебно-тренировъчни самолети ZLIN, за подготовката на летателния и инженерно-технически състав от ВВС. 
В базата на Zlin в Отроковице , четирима пилоти-инструктори и десет представители с различни специализации от техническия състав от ВВВУ „Георги Бенковски“ и ВВУБ –Долна Митрополия преминаха двуседмичен курс за изучаване на Zlin 242 Guru.
  Училището има подкрепата на авиационните бази и фирмите от военно-промишления комплекс за провеждане на стажа на курсантите в реална работна среда.
Подготовката на преподавателския екип от ВВВУ „Георги Бенковски“ за обучение и усвояване на очаквания нов изтребител от четвърто поколение F-16 Блок 70 е изключително важна и основополагаща .
Генералният мениджър  по практическото обучение Ричард Садлер и мениджър обучение Роберт Кларк от компанията „Локхийд Мартин Аеронавтикс“ бяха  на работно посещение във ВВВУ „Георги Бенковски“ .
Амбициозната програма на командването за подобряване инфраструктурата на възстановеното авиационно училище се изпълнява в предвидените срокове .