✅Тактическо лидерство- компетентности и дейности

✅Тактическо лидерство- компетентности и дейности
бе темата на практическото занятие с трети и четвърти курс на курсантите от ВВВУ „Георги Бенковски“ по дисциплината „Лидерска подготовка“ под ръководството на полковник доцент д-р Мануш Христов и майор асистент Димитър Нановски.
✅В продължение на два дни , обучаемите осъществиха практически действия за оцеляване на бойното поле и в зона с несигурна или враждебна обстановка и среда.
✅Изпълнени са занятия по инженерно оборудване на позициите за отбрана на елементи от летищната инфраструктура, ориентиране на местността, засадни действия с цел овладяване на транспортно средство.
✅Тактическите бойни групи „Алфа“, „Браво“ и „Чарли“ показаха добро взаимодействие в реалистична обстановка с планираното участие на 4 бронирани машини тип „Пустинна котка“ на РС „Военна полиция“:
разгръщане на КПП; имитиране на противник, устроил засада и оказване на огнева поддръжка при отблъскване на нападенията и при ликвидиране на противниковото картечно звено в района.; устройване на лагера, приготвяне на храната и носенето на охранителната служба - организация, ред, дисциплина.
✅При съвместните действия бе натрупан положителен опит и за курсантите и за военните полицаи.
✅В очакване на филм за занятието, кадри от Катерина Хавальова !