ЗА ДОБЛЕСТНОТО ПОВЕДЕНИЕ НЯМА ВАКАНЦИЯ

🟥Те са от Ямбол. Единият е в междусрочна ваканция. Другият – в междусеместриална. 
🟥17 годишният Мартин Монев е ученик в Класическата гимназия- София и със свои приятели се забавляват  на ледената пързалка в Сливен.
🟥Теодор Бочуков е курсант сержант, специализация „Летец-пилот“ във ВВВУ „Георги Бенковски“. Със своя съученик и приятел Илиян Атанасов са също в Сливен.
🟥Да си на точното място, в точното време !
След емоционалното ледено приключение, в парка, Мартин изпуска портмонето си с документи и пари.
🟥Теодор и Илиян го намират и веднага  го предават на съсед в Ямбол, тъй като на посочения в документите адрес няма никой.
🟥 Когато Мартин се връща в къщи и съобщава лошата вест на майка си, тя го сюрпризира, че портмонето ….го чака. А на следващия ден е трябвало да участва в олимпиада по философия !
🟥Благодарение на Теодор, Мартин не само е на олимпиадата , а и се класира за следващия етап !
🟥Ако майката на Мартин , Петя Монева не беше написала писмо до Началника на ВВВУ „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски нямаше и да научим какво ще свърже в бъдеще двама млади мъже !
„С настоящето писмо искам да изкажа своята благодарност към Теодор Бочуков от Ямбол, курсант в повереното Ви учебно заведение, който намери и донесе до адреса ни портмонето с пари и лични документи на сина ми. Благодаря, че възпитавате и учите в честност и гражданска отговорност такива достойни млади хора. Доброто трябва да се насърчава, затова моля курсант Бочуков да бъде поощрен и посочен за пример за подражание сред останалите учащи.“- написа Петя Монева. Тя ще запознае двете момчета когато се приберат в родния Ямбол.
🟥Благодарност към родителите, учителите и всички, които са оказали влияние за формиране характерите на Теодор Бочуков и Илиян Атанасов !