ПОСВЕЩАВАМ ТАЗИ КНИГА НА БЪЛГАРСКИТЕ АВИАТОРИ, ПРОПРАВИЛИ СЪС СВОИТЕ СЪДБИ ПЪТЯ НА НАЦИЯТА КЪМ НЕБЕТО…И ОТВЪД НЕГО

🟢🔵Така започва последното историческо изследване на военния пилот I клас професор д. н. Димитър Недялков посветено на българската военна авиация.
🟢🔵При голям и заслужен интерес премина представянето на книгата пред плевенската авиационна общност. Ветерани, настоящи и бъдещи авиационни кадри, завършили или обучаващи се във ВВВУ „Георги Бенковски“, випускници от ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“ съпреживяха вълнуващи мигове.
🟢🔵Интересното житие-битие  на автора представи полковник доцент д-р инж. Асен Маринов- заместник-началник по учебната и научната част.
🟢🔵Подходът на професор Недялков при изследване кратката и вдъхновяваща 130 годишна история на присъствието на българи в небето и 110 годишнината на българската военна авиация анализира полковник професор д-р Мануш Христов- декан на факултет „Авиационен“.
🟢🔵Макар и не признаващ се и за военен историк професор Недялков е посветил няколко свои произведения на случилото и случващото се в бойната ни авиация. Той разказа за годините на проучвания и структуриране на изложението на сложните процеси на възход и падения на родната авиация. Отговори и на зададените му въпроси, даде автографи.
🟢🔵Началникът на ВВВУ „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски връчи плакета на училището на професор Недялков за приноса му за възстановяване на авиационната Алма матер и съхраняване на авиационната ни история.
🟢🔵Втората среща на професор Недялков , с курсанти от различни специализации бе още по- емоционална. Като в семейство, между баща и децата му, като учител и обучаемите му, като среща на приятели и съмишленици ! За учителите, от които получаваме най- ценните житейски и професионални послания и уроци. 
🟢🔵И не случайно , срещата бе в кабинета , който ще носи името на една от емблематичните личности в съвременната ни авиация – полковник Велико Пенчев!
🟢🔵В сложната съвременна действителност българската военна авиация продължава да пише своята история!🟢🔵