📚Одобрени са участниците в зимния семестър по програма Еразъм + от ВВВУ „ Георги Бенковски“

📚Целта на Програма Еразъм + е реализиране на образователна мобилност с цел обучение по специалността в друго висше училище в чужбина.
📚За есенния семестър на 2022/2023 год. за участие в стаж или обучение по програма Еразъм + са одобрени 13 курсанта от трети,четвърти и пети курс на ВВВУ „Георги Бенковски“.
📚Двумесечен стаж ще проведат 12 обучаеми. Те ще представят авиационното ни училище и страната в пет сродни университета: 
- Air Force Academy, Brasov, Romania – 2 курсанта
-Military Technical Academy “Ferdinand I”, Bucharest, Romania- 1 курсант
-Polish Air Force Academy, Deblin, Poland – 3 курсанта
-National University of Public Service, Szolnok, Hungary -2 курсанта
- Military University of Technology, Warsaw, Poland- 4 курсанта.
📚В Air Force Academy, Brasov, Romania един  курсант е с договор за обучение и ще вземе участие в Air Force Semester, който ще се проведе за първи път, но ще стане традиция занапред.
📚На 26 август заминават първите участници  за двумесечен стаж в Military University of Technology, Warsaw, Poland. Стажът на Василена Маркова, специализация „Летищно осигуряване“ и Борислав Ноев, специализация „Летец-пилот“ ще продължи до 28.10.2022 г.
📚Заместник началникът на ВВВУ „Георги Бенковски“ и институционален координатор на Програма Еразъм + полковник Андриян Колев проведе задължителния инструктаж преди заминаване с одобрените курсанти.
📚В срещата участваха старши преподавател по английски език Ваня Кацарска – координатор на Департамент „Природни и хуманитарни науки“ и старши експерт Ваня Ветова от Сектор „Международно сътрудничество и ЕРАЗЪМ“.
📚През новата учебна година предстои участие и на преподаватели от ВВВУ в мобилности с цел преподаване или обучение в различни европейски държави.