ВВВУ „ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ“ ПРИЕ 77-Я СИ ВИПУСК

🌀Горещият 20 август 2023 година ще остане в житието-битието на 49 момчета и момичета като  ден първи от новия житейски и професионален път, който поемат. 
🌀След като преминаха през изпити и медицински прегледи, приемна комисия и ето ги днес….на портала на ВВВУ „Георги Бенковски“!
🌀Това ще са курсантите от 77-я випуск на Авиационната Алма матер!  Те са избрали да се обучават в специалност „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“ . 
🌀С еднакъв брой обучаеми ще са класните от специализации „Летец-пилот“ / за изтребителната и вертолетната авиация/ и „Летателни и авиационни двигатели“, следвани от специализации „Ръководител на въздушното движение“, Авиационни, електроприборни и автоматични системи“ и „Логистика на формированията от ВВС“.
🌀Докато бъдещите курсанти подпишат договорите си , настанят се в спалните помещения и се „пременят“ с новите военни одежди, то техните близки имаха специална среща.
🌀В Аулата,  заместник-началникът на ВВВУ полковник Андриян Колев, деканът на Факултет „Авиационен“ полковник професор д-р Мануш Христов и представители на всички катедри от факултета и от Департамент „Природни и хуманитарни науки“ поздравиха родителите и близките на първокурсниците и ги запознаха с основни моменти от организацията и обучението.
🌀Последваха прощалните срещи …
🌀От утре първокурсниците ще се потопят в напрегнатото армейско ежедневие! 
🌀На 29 септември ще положат военна клетва!
🌀Добре дошъл 77-ми випуск ! Няма да Ви е лесно докато разперите крилете си и полетите ! Има кой да Ви  помогне! Напред и нагоре !