На учителя и командира полковник инж. Ангел Ангелов – с любов !


90 годишнината на о.з. полковник инж. Ангел Георгиев Ангелов бе отбелязана днес в Плевенския Военен клуб. 
На скромна церемония , организирана от Общинската организация на СОСЗР , с председател полковник Ванко Халачев, юбилярът получи поздравителни адреси и подаръци, които ще му напомнят 90-я рожден ден !
Полковник инж. Ангелов  e роден на 23 януари 1931 г. в с. Рупци, Луковитска околия в семейство на учители. След завършване на основното си образование в родното село, продължава образованието си в Механоелектротехническа гимназия „Д-р Никола Василиадис“ – Габрово.
Следват 33 години отдадени на армията и авиацията:
Началото – 1950 г. –НВВТУ „Васил Коларов“- Ловеч, където завършва специалност „Авиационно оборудване“ и като отличник на випуска остава в училището като командир на взвод и преподавател. През 1960 г. е преразпределен в НВВУ „В. Коларов“- Горна Оряховица.
Следващите 23 години посвещава на ВНВВУ „ Георги Бенковски“ – Долна Митрополия ,преподавател в катедра “Електротехника и авиационно оборудване“ , старши преподавател по експлоатация и ремонт на електроприбори и автоматично оборудване на летателните апарати и методист.  
Началник е на Средно сержантско военновъздушно училище „Георги Бенковски“ десет години. Десетки са неговите възпитаници, които продължиха обучението си и във висшия профил.
За всеотдайната си и безкористна служба  полковник Ангелов  многократно е награждаван от Министерство на отбраната и командването на ВВС. Активно се включва във възстановяването на СОСЗР в град Плевен и в дейността на Дружество „Авиация“.
Своите благопожелания към достойния и достолепен, жизнен и с изключително богатата на спомени памет на полковник инж. Ангел Ангелов, отправиха Бригаден генерал Юлиян Радойски- Началник на ВВВУ „Георги Бенковски“, полковник доцент д-р Стефан Билидеров - началник катедра „Електротехника, автоматика и информационни технологии“, полковник Ванко Халачев –председател на Общинската организация на СОСЗР-Плевен , полковник Марин Шкодров от Областната организация на СОСЗР с председател генерал Валентин Буров , Дружество „Военноинвалид“ с председател Илиян Христов, главен експерт Военен клуб-Плевен Ралица Лазарова. 
Емоционално бе и посланието на полковник Недко Витов – ученик и следовник на полковник Ангелов.
Заместник –председателят на Туристическо дружество „Кайлъшка долина“ Петко Стойнов връчи на юбиляра най-високото отличие на Българския туристически съюз с председател доцент д-р Венци Росманов -медал „Алеко“ , за активната му дейност в Клуба по пешеходен туризъм и утвърждаване авторитета на  туристическото дружество.
Туристически поздрав отправи и 93 годишния турист-ветеран Захари Данчев.
В отговор на пожеланията , полковник Ангел Ангелов сподели, че три са най-важните за него ценности: да наблюдава малките деца, полета на самолетите и природата ! 
Нека със съпругата си Цонка са здрави, да се радват на правнуците, да опишат в книга интересните си спомени!