Освещаване на бойното знаме на ВВВУ "Георги Бенковски"

Възобновяването на дейността на ВВВУ "Георги Бенковски" по подготовка на летателни и технически кадри за Военно Въздушните сили и гражданската авиация ще бъде отбелязано с две събития.

На 17 януари 2020 /петък/ от 10 часа в плевенския храм "Св. Троица" ще бъде осветено бойното знаме на ВВВУ "Георги Бенковски". В 9:30 часа от Военния клуб ще тръгне представителна група /през Градската градина - Регионален Исторически музей-Храм "С. Троица"/, като начело ще бъде представителният духов оркестър на ВВС с диригент майор Михаил Младенов. Следва знаменната група, водена от полк. доц. д-р Мануш Христов. Честта да е първи знаменосец на бойното знаме на ВВВУ се пада на курсант-старшина Милен Симеонов. Негови асистенти ще са двамата випускници – курсант -старшина Евгений Христозов и курсант-старшина Христо Бикяров.

Почетният караул ще е под командването на капитан Георги Кръстев. Бригаден генерал Юлиян Радойски – Началник/Ректор на ВВВУ" Георги Бенковски" и представители на командно-преподавателския състав ще съпровождат бойното знаме.

Ритуалът по освещаването на бойното знаме в храм "Св.Троица" ще извърши свещеник Красимир Кръстев по каноните на БПЦ и Устава за ВС на РБългария.

Осветеното бойно знаме ще бъде връчено при откриването на училището, което ще се състои на 20 януари /понеделник/ 2020 от 11 часа в района ВВВУ - гр. Долна Митрополия.