Знаменен взвод


 на ВВВУ "Георги Бенковски"

Знаменосец

курсант Младши сержант
Атанас Иванов Тодоров
специализация „Радиоелектронно оборудване на летателни апарати“
   Роден съм на 29.04.2000г. в град Ямбол. Средното си образование завърших в Природо-математическа гимназия “ Акад. Никола Обрешков“ в гр.Бургас, с профил “Математика и английски език“.

   В свободното си време обичам да се занимавам с народни танци и с моите хобита. Основното ми хоби е изработката на кукерски костюми и маски, а като допълнително занимание ми е дърворезбата.

   За мен и моето семейство е огромна чест, че бях избран за отговорната задача да бъда знаменосец на бойното знаме на ВВВУ “ Георги Бенковски“.

Асистент

курсант Сержант
Елена Даниелова Пройчева
специализация „Радиоелектронно оборудване на летални апарати“
   Родена съм на 20.10.1999 г. Средното си образование съм завършила в спортно училище "Генерал Владимир Стойчев" в гр. София със спортна акробатика.

  Свободното си време обичам да запълвам с разходки сред природата, книги и разговори с близките ми.

  За мен е чест да бъда част от знаменната група и да съм редом до бойното знаме . Участвали сме на няколко събития от различно естество и най-интригуващи са емоциите, изписани върху лицата на хората. Дали ще са родители на клетва или производство, дали военнослужещи, полагащи военна клетва, или абсолвенти, завършили още един етап от обучението си, този момент е празник за всеки един от тях и за мен е удоволствие да съм част от общата картина!

Асистент

курсант Сержант
Снежана Стоянова Николова
специализация „Авиационни електроприборни и автоматични системи“
   Родена съм на 19.11.1998 г. в град София, живея в гр. Мездра област Враца. Средното си образование завърших в Профилирана езикова гимназия „Йоан Екзарх” гр. Враца с езици английски и френски.

  Една година бях студентка в НВУ „Васил Левски” Факултет „Авиационен” с гражданска специализация „Автоматика, информационна и управляваща техника”.

  Моите хобита са тренировките на открито, четенето на книги, дългите разходки и пътуванията.

  Асистентка на знаменосеца съм от 27.07.2020г. С гордост и чест пазя Бойното знаме на ВВВУ „Георги Бенковски”.

  Имам чувството за отговорност, за дълг и за чест. Това е призвание, което трябва да изпълня. Честта, която се пада на мен е изключително голяма.

  „Нашето небе е едно и трябва да го пазим !